X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

 
Dames pantalons en broeken

De aangepaste dames pantalons en broeken zijn voorzien van diverse "ontzorgende" aanpassingen. Voorbeelden van de slimme aanpassingen zijn bijvoorbeeld de Zitsnit, elastische band, ritsen in de broekspijp, ect. Het doel van de aangepaste broek is om maximaal comfort en kwaliteit te bieden en daarnaast de gebruiker (veelal gebruik makend van een rolstoel) of eventuele verzorgers het aan en uitkleden zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wat is een Zitsnit?
Een Zitsnit wil zeggen dat de broek beschikt over een verhoogd rugpand, een verlaagde voorkant en verlengde broekspijpen. Deze doordachte aanpassingen bieden een uitkomst voor mensen die minder mobiel of aan een rolstoel gebonden zijn en vaak in een zittende positie verkeren. De Zitsnit aanpassing is dus een uitkomst voor de zorgvrager.

Wat zijn de voordelen van een aangepaste broek met Zitsnit?

  • De extra verhoogde rugpand (achterkant van de broek) zorgt er voor dat de rug ook in de zittende houding goed bedekt blijft.
  • De voorkant van de broek bevat juist minderstof waarood de broek niet gaat "poffen" in de zithouding.
  • De broekspijpen zijn langer waardoor in de zithouding de enkels nog steeds lekker bedekt blijven en toch nog mooi op de schoen vallen.
Net deze kleine aanpassingen aan onze dames broeken en pantalons maken onze producten uniek!

De Voordelen van een Rolstoelbroek: Comfort en Functionaliteit

Bij het ontwerpen van kleding wordt vaak geen rekening gehouden met de specifieke behoeften van rolstoelgebruikers. Gelukkig zijn er tegenwoordig rolstoelbroeken op de markt die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke eisen en uitdagingen van mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. In deze blog zullen we de voordelen van een rolstoelbroek verkennen en laten zien waarom het een waardevol kledingstuk is voor rolstoelgebruikers.

 1. Comfortabele pasvorm:
Een van de belangrijkste voordelen van een rolstoelbroek is de comfortabele pasvorm. Deze broeken zijn speciaal ontworpen met het oog op het zitcomfort van rolstoelgebruikers. Ze hebben vaak een hogere achterkant en een lagere voorkant, waardoor ze perfect aansluiten op de zithouding. Dit voorkomt dat de broek achterin ophoopt en biedt tegelijkertijd voldoende ruimte en bewegingsvrijheid aan de voorkant.

 2. Gemakkelijk aan- en uittrekken:
Voor rolstoelgebruikers kan het aan- en uittrekken van kleding een uitdaging zijn. Een rolstoelbroek maakt dit proces echter veel gemakkelijker. Ze hebben vaak elastische taillebanden, verstelbare sluitingen of klittenbandsluitingen, waardoor rolstoelgebruikers de broek zelfstandig kunnen aan- en uittrekken zonder de hulp van anderen. Dit draagt bij aan hun gevoel van onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

 3. Versterkte stof en duurzaamheid:
Omdat rolstoelgebruikers veel tijd in hun rolstoel doorbrengen, is slijtage aan de stof een veelvoorkomend probleem. Rolstoelbroeken zijn vaak gemaakt van duurzame en versterkte stoffen die bestand zijn tegen wrijving en slijtage. Dit verlengt de levensduur van de broek en zorgt ervoor dat deze er langer mooi uitziet, zelfs bij intensief gebruik.

 4. Aanpassingsmogelijkheden:
Een ander voordeel van rolstoelbroeken is dat ze vaak aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften en voorkeuren van rolstoelgebruikers. Ze kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van extra verstelbare banden om de pasvorm te optimaliseren, of van handige zakken op een toegankelijke hoogte om persoonlijke spullen binnen handbereik te houden. Deze aanpassingsmogelijkheden dragen bij aan het comfort en gemak van de gebruiker.

 5. Stijlvol en modieus:
Rolstoelbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor rolstoelgebruikers hun eigen persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Het dragen van een stijlvolle en modieuze rolstoelbroek draagt bij aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de gebruiker en helpt om de aandacht weg te halen van de beperkingen van een rolstoel.

Conclusie:
Een rolstoelbroek biedt talrijke voordelen voor rolstoelgebruikers. Het biedt een comfortabele pasvorm, vergemakkelijkt het aan- en uittrekken, is gemaakt van duurzame materialen, biedt aanpassingsmogelijkheden en stelt gebruikers in staat om hun eigen persoonlijke stijl uit te drukken. Door te investeren in een rolstoelbroek kunnen rolstoelgebruikers genieten van het comfort, de functionaliteit en het zelfvertrouwen dat dit kledingstuk biedt tijdens hun dagelijkse activiteiten.