X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.Bezig met laden...

Plukpak (hansop)
Kleding uit één stuk met een rits op de rug en optioneel nog extra ritsen in bijvoorbeeld het kruis of broekspijpen, dat zijn de 4care plukpakken. De 4care plukpaken worden in de volksmond ook wel hansopje, plukpak, smeerpak of PDL kleding, genoemd. Plukpakken zijn een uitkomst voor personen die ‘s nachts onbedoeld hun kleding uittrekken of aan het incontinentiemateriaal zitten. Onze 4care plukpakken zijn unisex en dus geschikt voor dames en heren, maar ook hebben we speciale kinderplukpakken.

Bij problematiek rond smeergedrag of plukgedrag biedt een plukpak uitkomst. Een hansop of plukpak uit één stuk zorgt dat de drager niet kan plukken aan het ondergoed of aan het incontinentiemateriaal.

Door de grote variatie aan modellen, uitvoeringen, designs, kleuren en maten is er voor iedereen een mooie en geschikte plukpak voor zowel de mannen, dames als kinderen.
Voor de warme zomerdag zijn er Plukpakken met korte pijpen en korte mouwen en de plukpakken zijn leverbaar in verschillende diktes kwaliteitsstoffen.

Maar ook voor gewoon personen die een hekel hebben aan een blote rug in de nacht is een plukpak uit één stuk een uitkomst.

Verschillende soorten plukpakken?
Een plukpak is minder mode gevoelig, maar dit hoeft niet te betekenen dat een plukpak niet modieus hoeft te zijn. We bieden een breed aanbod van verschillende soorten 4care plukpakken. Lange mouwen of korte mouwen? Lange pijpen of korte pijpen? Tal van kleuren en designs en bovendien leverbaar in 3 verschillende soorten stoffen: Tricot, Jersey, Badstof.

Plukpak met rits op rug
Deze “standaard” plukpakken zijn voorzien van een ritssluiting op de rug en zo ontworpen dat er extra ruimte voor incontinentiemateriaal is. De rits is voorzien van een ritsbeleg. Hierdoor wordt voorkomen dat de rits met de huid in aanraking komt of dat er haren tussen de rits komen. De plukpak voorkomt plukgedrag, uitkleden en smeren.

Plukpak met ritssluiting op rug + in het kruis
Ten opzichte van het basis model plukpak heeft deze plukpak een extra rits in het kruis/pijpen.
De  extra ritssluiting in het kruis zorgt ervoor dat iemand snel en eenvoudig verschoond kan worden. Ook de extra ritssluiting heeft een ritsbeleg zodat er geen contact met de huid is en er geen haren tussen de rits komen. Hierdoor wordt voorkomen dat de rits direct met de huid in aanraking komt en dat er eventueel haren tussen de rits kunnen komen. Net als bij al onze andere plukpakken is ook bij deze plukpak in het ontwerp rekening gehouden voor extra ruimte voor incontinentie materiaal of een volwassenen luier. De plukpak voorkomt plukgedrag, uitkleden en smeren.

Waarom zou ik een plukpak aanschaffen?
Een plukpak kent veel voordelen, hieronder sommen we er een aantal op. De voordelen gelden kunnen van toepassing zijn voor de drager, maar ook voor de zorgverlener die zo zorgvrij mogelijk de zorg kan leveren.

  • Een Plukpak is de verademing  voor de onrustige slaper.
  • Een plukpak voorkomt uitkleden.
  • Een plukpak voorkomt dat de drager aan het incontinentie materiaal/luier komt.
  • Een plukpak maakt het verschonen gemakkelijker.
  • Beperkt het aantal tillende handelingen en aantal handelingen van de zorg professional.
Voor wie bied een plukpak uitkomst?
Zoals hierboven reeds aangegeven kan een plukpak veelzijdig worden toegepast.  De 4care plukpakken zijn o.a. geschikt voor:
  • Dementerende (Alzheimer) personen.
  • De onrustige slaper.
  • Bij gedragsproblemen.
  • Personen met een hekel aan een blote rug.
  • Een modieus plukpak willen.
Waar kan ik het best een plukpak bestellen?
4care plukpakken kunt u het best in onze webwinkel www.aangepastekledingkopen.nl bestellen.
Naast deskundige medewerkers die voor u klaar staan voor advies bieden wij namelijk de laagste prijsgarantie op onze 4care kleding. Tevens Leveren wij snel uit voorraad en wordt de bestelling netjes bij u thuis bezorgd. Naast plukpakken vind u in onze webshop een groot aanbod aan andere aangepaste kleding.

De Voordelen van het Gebruik van een Hansop of Plukpak bij Zorgbehoefte


Bij zorgbehoevende mensen, zoals ouderen, mensen met dementie of mensen met een beperking, kan het gebruik van een hansop of plukpak een waardevolle oplossing zijn. Deze kledingstukken zijn speciaal ontworpen om comfortabel te zijn en tegelijkertijd de zorgverleners te ondersteunen bij het bieden van de benodigde zorg. In deze blog zullen we de voordelen van het gebruik van een hansop of plukpak bij zorgbehoefte verkennen en laten zien waarom ze een positieve invloed hebben op de zorgervaring.

 1. Gemakkelijke toegang voor zorgverlening:
Een van de belangrijkste voordelen van een hansop of plukpak is de gemakkelijke toegang die het biedt aan zorgverleners. Deze kledingstukken hebben vaak verborgen sluitingen, drukknopen of ritsen die aan de achterkant of zijkant zijn geplaatst. Hierdoor kan de zorgverlener snel en eenvoudig bij het lichaam van de zorgbehoevende komen voor bijvoorbeeld het verschonen van incontinentiemateriaal, het toedienen van medicatie of het verrichten van andere zorghandelingen.

 2. Behoud van waardigheid en zelfrespect:
Het gebruik van een hansop of plukpak kan bijdragen aan het behoud van de waardigheid en het zelfrespect van zorgbehoevende personen. In plaats van dat ze meerdere keren per dag volledig uitgekleed moeten worden, kunnen ze met behulp van deze kledingstukken hun privacy behouden. Dit draagt bij aan het behoud van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen, wat essentieel is voor hun welzijn en gemoedsrust.

 3. Veiligheid en preventie van zelfverwonding:
Sommige zorgbehoevende mensen hebben de neiging om aan hun kleding te plukken, te trekken of deze onbedoeld uit te trekken. Een hansop of plukpak kan dit gedrag helpen voorkomen. Deze kledingstukken hebben vaak verstevigde naden, verborgen sluitingen en zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen trekken en plukken. Dit vermindert het risico op zelfverwonding en creëert een veiligere omgeving voor de persoon in zorg.

 4. Verhoogde efficiëntie en tijdsbesparing:
Het gebruik van een hansop of plukpak kan de efficiëntie van zorgverleners verbeteren en tijd besparen. Doordat de kledingstukken gemakkelijk toegankelijk zijn, kunnen zorghandelingen sneller en met minder inspanning worden uitgevoerd. Dit betekent dat er meer tijd overblijft voor andere essentiële zorgtaken, het bieden van persoonlijke aandacht en het bevorderen van het welzijn van de zorgbehoevende persoon.

 5. Comfort en gebruiksgemak:
Hansops en plukpakken zijn ontworpen met het oog op comfort. Ze zijn gemaakt van zachte materialen die prettig aanvoelen op de huid en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Bovendien hebben ze meestal een ruime pasvorm en bieden ze voldoende bewegingsvrijheid. Dit draagt bij aan het comfort en welzijn van de zorgbehoevende persoon, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op hun gemoedstoestand en algeheel welbevinden.

 Conclusie:
Het gebruik van een hansop of plukpak bij zorgbehoefte biedt talrijke voordelen voor zowel zorgbehoevende personen als zorgverleners. Ze vergemakkelijken de toegang tot het lichaam voor zorgverlening, behouden de waardigheid en zelfrespect van de persoon in zorg, bevorderen de veiligheid, verhogen de efficiëntie en bieden comfort en gebruiksgemak. Deze kledingstukken dragen bij aan een positieve zorgervaring en dragen bij aan het welzijn en de gemoedsrust van de zorgbehoevende persoon.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op.