X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Aangepaste kleding een uitkomst bij dementie en Alzheimer patiënten?? Dementie? Alzheimer?
Dementie is een verzamelnaam voor symptomen waarbij de hersenen worden aangetast, waardoor iemands verstandelijke vermogens achteruitgaan en gedrag verandert. Diverse ziekten kunnen dementie veroorzaken. De ziekte van Alzheimer is er één van en de meest voorkomende en bekendste oorzaak van dementie.


Wat kan aangepaste kleding hierin dan betekenen?
Dementie/Alzheimer kan er voor zorgen dat deze persoon ongewenst obsessief gedrag krijgt. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in te pas en te onpas uitkleden, het plukken aan ondergoed en incontinentiemateriaal of smeergedrag.  Het geen wat voor het verzorgend personeel en ook voor de familie erg vervelend kan zijn.

Onze aangepaste kleding bied in deze situatie vaak een uitkomst. Zo zorgen onze plukpakken er voor dat de mogelijkheid om te plukken en smeren wordt beperkt. Bij het dragen van onze plukpakken wordt de gebruiker niet beperkt in zijn bewegingsvrijheid maar het ongewenste smeer en pluk gedrag wordt praktisch onmogelijk gemaakt.


Mocht er ook scheur gedrag bij komen en de plukpakken kapot worden gescheurd/getrokken dan kan er eventueel speciale anti-scheur kleding (scheurpakken) worden ingezet. Deze zijn gemaakt van extra sterke stoffen waardoor het scheuren bijna niet meer mogelijk is.

Alle onze aangepaste kleding is ontworpen voor maximaal draagcomfort en uitgevoerd met slimme en doordachte aanpassingen, zoals bijvoorbeeld ritsen op de rug, ritsen in het kruis of ritsen in de pijpen. Leverbaar in diverse kleuren, maten, designs en stofsoorten.
Kortom aangepaste kleding is een uitkomst bij patiënten met dementie of Alzheimer en die bovenstaand gedrag vertonen.

Neem gerust eens een kijkje op onze website (klik hier voor onze plukpakken) en laat u verbazen over de unieke ontwerpen. Aangepaste kleding hoeft niet lelijk te zijn. Mocht u na het bezoek aan onze website nog vragen hebben dan staan onze deskundige medewerkers u graag te woord.
 
  D. de Laat     15-03-2019 21:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.