nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Vergoeding aangepaste kleding? Vergoeding aangepaste kleding?
 
Vaak krijgen wij de vraag of aanpaste kleding door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Helaas is dit bijna nooit het geval. Tegenwoordig zijn erg veel aanbieders van zorgverzekeringen met elk weer  enorm veel aanvullende verzekeringspakketten. Alle zijn voorzien van uitgebreide polissen.
 
Wij zijn er nog geen tegen gekomen die momenteel de aangepaste kleding vergoed. Mocht je er toch een tegen komen laat het ons dan horen zodat wij er ook andere op kunnen attenderen.
 
Wat kan er dan wel?
 
Bij de jaarlijkse belastingaangifte is er de mogelijkheid om een gedeelte van de kosten terug te krijgen via de belastingteruggave.
Deze aftrekposten vallen onder het hoofdstuk “specifieke zorgkosten”.  Let op dat er wel een drempel geld. De hoogte van deze drempel is afhankelijk van het inkomen.
 
Onze gratis tips!
 
  • Bewaar goed de rekeningen van de gekocht aangepaste kleding
  • Check de actuele regeling via onderstaande link naar de belastingdienst
  • bepaal, eventueel samen met uw belastingadviseur, het drempelbedrag in uw situatie
  • Doe dit voor het eind van het jaar!
  • Zit u met het totaal van uw facturen net onder het drempelbedrag? Dan kan nog net een kleine bestelling aangepaste kleding plaatsen er wellicht voor zorgen dat dit u geld “oplevert”  omdat u gebruik kunt maken van de aftrek mogelijkheden.
Klik hier voor de link naar de belastingdienst
 
  D. de Laat     18-09-2019 19:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.